The Body Shop Satsuma Body Butter

12:00


Nu het buiten steeds kouder wordt, verdient ons huid meer aandacht. Daarom gebruik ik satsuma body butter van The Body Shop voor mijn huid. Het is verrijkt met oliën, die je body hydrateren.
Maar is dat wel waar?

The Body Shop zegt:
Een romige bodycrème met een frisse citrusgeur. De crème wordt gemakkelijk door de huid geabsorbeerd, werkt verzorgend en verzachtend en beschermt de huid tegen vochtverlies, tot wel 24 uur lang. De crème is geschikt voor normale huid, en vooral voor mensen die houden van een rijke, intens vochtregulerende crème.
En dan nu de ingrediëntenlijst van deze body butter. Het staat niet op de verpakking, maar op de website staat het er wel op.

ALLE INGREDIËNTEN
Aqua (water), Butyrospermum parkii (sheaboter), Cyclomethicone, Glycerin (glycerine), Citrullus vulgaris (meloenpitolie), Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Cetearyl Alcohol, Lanolin Alcohol, Parfum, Limonene, Phenoxyethanol, Theobroma cacao (cacaoboter), Methylparaben, Propylparaben, Xanthan Gum, Citrus reticulata (mandarijnolie), Hexyl Cinnamal, Citral, Tocopherol (vitamine E), Benzyl Alcohol, Disodium EDTA, Linalool, Sodium Hydroxide, Citrus dulcis (zoete sinaasappelolie), Citronellol, Geraniol, kleurstoffen: CI 19140, CI 14700.


Mijn eerste indruk
De crème komt uit een oranje pot. Door aan de dop te draaien, gaat hij open. Dan komt er een frisse citrus geur vrij. Wanneer je met je vingers er aan gaat zitten, voelt het als boter aan.
Ook bij het aanraken van de butter, voel je olie vrij komen.


Er zit satsuma olie in, wat een mandarijn soort is. Nadat ik de ingrediëntenlijst heb gelezen, zit er ook sheaboter in. Vandaar dat de crème snel in de huid trekt. Het voedt inderdaad je huid en na het smeren voelt ook niet plakkerig aan.
Wel zit er paraben in, hoewel ik daar minder moeite mee heb.

De body butter kost €16,00 per stuk en zit 200 ml in. Dat is best misschien prijzig. The Body Shop heeft soms ook leuke aanbiedingen. Dus let daar ook op..

Conclusie:
Een zachte body butter, die heerlijk naar citrus ruikt. Hij voedt de huid goed, laat geen witte strepen achter.

Hebben jullie al een body butter gebruikt? Welke was dat?

Liefs,

Khadija

You Might Also Like

0 reacties

Popular Posts